Prisdykket på boliger flader ud

Selvom boligmarkedet ikke helt er kommet igang igen i samme omfang som tidligere tider, så tyder meget på at boligprisernes rutschetur de seneste år er ved at være bremset og flere steder ligefrem vendt. Det betyder at det måske er nu du skal overveje at købe bolig, hvis du har ventet på at boligpriserne skulle nå bunden.

Boligpriser faldet med en tredjedel

Overordnet set, er boligpriserne mange steder faldet med op til en tredjedel alene i løbet af det seneste års tid. Det betyder tilsyneladende også at flere sælgere har nået smertegrænsen, hvilket en undersøgelse fra boligsiden Boliga.dk indikerer, idet prisfaldene generelt er fladet mere ud i de seneste måneder sammenlignet med tidligere. I hvert fald, når der alene ses på udbudssalgspriser.

Undersøgelsen viser blandt andet, at det gennemsnitlige prisfald på ejerlejligheder blev reduceret fra 1,8 % til 1,3 % i de første fire måneder af 2009. Det tilsvarende prisfald for rækkehuse er et fald fra 2,3 % i januar til 1,6 % i april i år. Andelsboliger har lignende tendens.

Priserne på sommerhuse falder fortsat

Når der er tale om sommerhuse, er forholdet imidlertid omvendt og her sænkes priserne gradvist mere for hver måned. De seneste tre måneder, er det gennemsnitlige prisfald gået fra 1,1 % til 1,5 %.

Prisen presses yderligere ved handel

En sammenligning imellem de udbudte salgspriser og de faktiske handelspriser, viser at køberne i en vis grad fortsat har mulighed for at presse sælgerne. Rent faktisk har der vist sig at være et spænd på hele 21,4 % på markedet for ejerlejligheder. I forbindelse med villaer og rækkehuse, var spændet på 14,4 %. Det er værd at notere sig, at disse tal er for de handler, der rent faktisk blev placeret og det siger derfor ikke nødvendigvis at resten af sælgerne i samme omfang er villige til at sænke deres salgspriser yderligere.

Få den rigtige boligfinansiering

Når du skal handle hus, er det væsentligt at du sætter dig ordentlig ind i finansieringsmulighederne – uanset hvilken pris du handler til. Vi har tidligere behandlet dette emne i blandt andet disse artikler: