Når dit flexlån skal refinansieres, eller retter mindst 2 måneder før det skal refinansieres, skal du som låntager tage stilling til hvad der skal ske med lånet.

Dette er utrolig vigtigt!  – er du tættere på refinansieringen end 2 måneder, vil dit lån automatisk blive refinansieret med samme vilkår som sidst. Dette er ikke nødvendigvis det der er bedst for dig.

Muligheder ved refinansiering

Du har ved en refinansiering mulighed for at opsige lånet til kurs 100 og erstatte det med en helt anden lånetype. Derudover kan du også for et mindre gebyr (typisk under 1.000 kr), lave et såkaldt profilskifte. Et profilskifte, er når du ændrer lånet fra fx et F1 til et F3 lån.

Lige præcis ændringen fra F1 til F3 har været meget populær det seneste års tid. En af årsagerne er at kreditforeningerne har opfundet et nyt gebyr, de kalder kursskæring. Kursskæring, betyder at når lånet refinansieres, bliver der ”skåret” noget af kursen, når renten du skal betales regnes ud.

På et F1 lån, bliver du udsat for denne kursskæring hvert eneste år, mens du på et F3 lån kun oplever det hvert 3. år. På den måde kan et F3 lån i nogle situationer faktisk blive billigere end et F1 lån.

Få en samlet vurdering af mulighederne

En refinansiering er dog en kærkommen lejlighed til at få vurderet om der bør laves om på den samlede låne sammensætning. Du kan med fordel overveje følgende:

  1. Skal man nu gå over i  fast rente?
  2. Kan man få en lavere bidragssats?
  3. Er der dyre gæld der kan lægges ind under realkreditlånet mv.?
  4. Er der en anden bank eller kreditforening der kan gøre det billigere eller bedre?

Hos Realkreditkonsulenten kan du læse meget mere om hvad du skal være opmærksom på ved en refinansiering. Realkreditkonsulenten rådgiver dig gennem processen og tilbyder en gratis vurdering af dine muligheder. Ring på 71 995 996 eller skriv til info@realk.dk