Er du i den situation af du ønsker, at sælge din bolig, købe en ny eller måske ønsker en lejebolig så bør du besøge Boliga.dk
Boliga.dk er Danmarks største uafhængige boligside, og her kan du på ganske få klik få et godt overblik.

Hvorfor betale 100.000 kr. i salgssalær?

Hvem kender din bolig bedst ? dig eller en fremmed ejendomsmægler? Hvor finder køberne i dag deres drømmebolig – ved fysisk at besøge en ejendomsmægler, se det i en avis eller på nettet? Hvor meget skal du tjene for at betale 100.000 kr. i salær? Er det svært måske ulovligt selv at sælge? Hvis jeg vælger selvsalg, hvad skal jeg så være opmærksom på?
Gode spørgsmål som du bør stille dig selv næste gang du skal sælge din bolig.

Pengerådgiverne på TV2

Nordisk Films produktion af Pengerådgiverne foregår således, at vi som rådgiver får beskrevet casen, og møder familien med henblik på at klæde dem bedre på til at forhandle og tage de rigtige beslutninger. I programmet den 25. november 2014 deltog en familie der ønskede at sælge deres bolig for, at realiserer deres bolig drøm. I den forbindelse havde de fået 2 salgsvurderinger, hvilket som udgangspunkt er minimum når du skal sælge. Sælgerne blev klædt godt på til at forhandle salæret med den udvalgte ejendomsmægler og denne valgte naturligvis at slå 10.000 kr. af i salær, så det kom ned på 50.000 kr. + salgsfremmende omkostninger på cirka 18.000 kr.

Selvsalg

I samme udsendelse af pengerådgiverne kunne vi se en anden case, hvor selvsalg var det sælger ønskede. Sælger fik her gode råd til dels hvordan boligen skulle fremstå, og mødet med køber, hvordan det var vigtigt at man gennemførte forhandlingen af salget.

Udlejning af bolig

Mener du, at det er bedre at udskyde salget og leje din bolig ud, så kan du gratis sætte din bolig til udlejning på Boliga.dk. Der er mange fordele ved udlejning men også mange ting du skal være opmærksom på.

Spørgsmål i forbindelse med udlejning.

– Hvordan sætter jeg boligen til udlejning
– Hvordan sikre jeg at lejer er den rigtige
– Hvordan udfylder jeg lejekontrakten korrekt og fyldestgørende især §11
– Hvordan får jeg styr på de økonomiske forhold
– Hvad med de juridiske forhold
Ovennævnte spørgsmål kan Arvad Finanshus være dig behjælpelig med at håndterer.