Del 1: Hvad drømmer du om?

Første afsnit omhandler hvorfor, altså hvorfor giver det mening at få styr på din økonomi? De fleste af os, har steder vi gerne vil se, ting vi gerne vil eje eller noget vi gerne vil gøre. I dette afsnit får vi stillet helt klar på, hvorfor du skal have styr på din økonomi.

Hvorfor er der folk, som automatisk syntes at have styr på deres økonomi og som bliver rige? Hvis vi tænker lidt over det, så er det fordi der er noget de gerne vil. Prøv at tænke tilbage på en situation, hvor du er blevet bedt om at gøre noget, uden at blive fortalt hvorfor, særligt hvis det er noget som er svært eller kedeligt. Det er mit bud, at det ikke blev gjort særligt effektivt, hvis det overhovedet blev gjort. Derfor er det meget vigtigt, at du finder ud af, hvorfor det giver mening, at få styr på din økonomi og heldigvis så er der en god måde at gøre det på, som jeg garanterer virker.

Tag et stykke papir eller åben et tekst dokument på din computer, det virker nemlig kun, hvis det bliver skrevet ned. Skriv følgende spørgsmål ned:

  1. Hvad kunne jeg godt tænke mig at lave
  2. Hvad kunne jeg godt tænke mig at se
  3. Hvad kunne jeg godt tænke mig at eje

Praktisk øvelse

Brug mindst 10 min. på at tænke over hvert spørgsmål og skriv dine svar ned, du er nu nået længere end langt størstedelen af alle andre mennesker.

Nu tager du så dine svar og skriver dem ned i nutid, og med en sætning om hvorfor. Eksempelvis: ”Jeg ejer en Aston Martin, lige som James Bond. Jeg har elsket den bil, siden jeg så den på film første gang og nu føler jeg mig som en rigtig gentleman, når jeg kommer kørende.

Gør det for hver de drømme du fik noteret ved de tre punkter, også er du allerede nået længere 99% af alle andre mennesker.

Hvad så nu?

Hvis du nu kigger på alt det du har skrevet ned, så spørg dig selv, hvor meget af det her kræver penge? For de fleste er det nok lavt sat ved 80-90%, og nu ved du hvorfor du skal have styr på din økonomi og hvorfor du går på arbejde.

Nu skulle spørgsmålet gerne have ændret sig fra hvorfor og over til hvordan, hvilket er hvad vi kigger på i næste afsnit, hvor vi starter helt fra bunden med at få styr på din økonomi.