Har du den bedste rente?

Der er mange penge at spare og tjene på gebyrer og renter i bankerne, så det vigtigste er først og fremmest at undersøge om du får den bedste rente og hvis ikke, hvor du så kan få den. Hvis du er godt tilfreds med din nuværende bank, så fortæl dem hvad den anden bank tilbyder og foreslå at de kan beholde dig som kunde ved at give dig de samme vilkår, da du er glad for det samarbejde I har. Ofte kan du få fjernet eller nedsat mange gebyrer, eksempelvis transaktionsgebyrer og gebyr for betalingskort, hvis din bank har interesse i at beholde dig.

Optagelse af større lån

Hvis du skal optage et større lån kan det godt betale sig at løbe frem og tilbage mellem bankerne og få dem til at underbyde hinanden på lånerenten. Jeg fik for en del år siden banket et huslån ned på 4.75% i Brørup Sparekasse da Danske Bank ikke ville gå længere ned end 7%. BG Bank tilbød en rimelig rente men Brørup Sparekasse endte med at underbyde dem ved mit tredje besøg hos dem og har samtidig sparet mig for en masse gebyrer – også de normalt fastlagte beløb for låneoptagelse osv. som de sænkede.

Investeret af dine penge

Har du penge nok og skal have dem investeret eller bare bedre placeret, er Conomia.dk et godt sted at starte, da deres samarbejde med mange banker gør at du lynhurtigt får de bedste tilbud serveret i din mailboks. Du kan specificere hvor mange penge du har til rådighed og hvor længe du kan undvære dem, så du er sikker på at få kvalificerede bud fra bankerne. Hvis du samtidig besidder gode forhandlingsevner kan du måske endda få et endnu bedre tilbud hjem fra de pågældende banker.

Uvildige rådgivere

Conomia.dk har også samarbejde med uvildige rådgivere som ikke er knyttet til bestemte tilbud i en bestemt bank, så hvis du er villig til at bevæge dig ud over de sædvanlige kanaler kan du måske få endnu mere ud af dine penge på sigt ved at benytte dig af den løsning.

Og så kan det selvfølgelig altid svare sig at presse din nuværende bank for at yde dig en bedre indlånsrente og/eller fjerne mange af de nuværende gebyrer, da bankerne selvfølgelig er interesseret i at have dine penge stående.

Man skal være lidt fræk og have masser af gå-på-mod hvis man vil have mest ud af det, for bankerne skal nok sige fra hvis de synes du er for grov. Hvis du ikke prøver får du i hvert fald ikke mere end du har allerede.