Saxo Bank – en dansk investeringsbank
Saxo Bank A/S er en dansk investeringsbank med speciale i online-investeringer på de internationale kapitalmarkeder. Banken har hovedsæde i København.

Banken tilbyder handel med aktier, valuta, CFD-kontrakter, futures, optioner, obligationer og andre derivater samt porteføljeforvaltning via handelssystemet SaxoTrader. Banken tilbyder også personlig service til sine kunder via telefon og online-chat.

Saxo Bank’s historie
Saxo Bank blev grundlagt i 1992 som fondsmæglerselskab under navnet Midas hvilket senere blev ændret til Midas Fondsmæglerselskab. Midas opnåede status som officiel europæisk bank i 2001 og skiftede herefter navn til Saxo Bank.

Saxo Bank har siden 2006 ekspanderet kraftigt og har i dag kontorer i London, Zürich, Geneve, Singapore, Tokyo og Marbella i Spanien. I maj 2008 offentliggjorde banken et opkøb af 35 % af Tricom, en Sydney-baseret børsmæglervirksomhed, med mulighed for at overtage 100 % af aktiebeholdningen inden for tre år. Saxo Bank takkede imidlertid nej tak til at købe banken i sensommeren 2008.

I samme periode opkøbte Saxo Bank den franske investeringsvirksomhed Cambiste, der vil blive omdøbt til Saxo Banque, France. Cambiste har siden april 2006 været en af Saxo Banks partnere.

Handelssystemet SaxoTrader

SaxoTrader er udviklet af Saxo Bank, og platformen tilbydes til Saxo Banks egne investeringskunder, men bruges også af andre finansielle institutioner i deres infrastruktur. Udbredelsen af skræddersyede versioner af handelsplatformen i samarbejde med andre banker og børsmæglerselskaber er i dag et af bankens vigtigste vækstområder.

Saxo Bank har mere end 100 af de såkaldte white label-partnere i omkring 177 lande. I november 2007 indgik USAs største bank Citi en aftale med Saxo Bank.

Saxo Bank har siden den 1. november 2006 tilbudt 50 handler med danske aktier gratis hver måned. Saxo Bank har omkring 1.400 ansatte på verdensplan af 76 forskellige nationaliteter.