Bankrenter bør ses som en helhed

BankrenterNår du er på udkig efter en ny bank, kan det ofte godt betale sig, at samle alle dine bankprodukter i en og samme bank. Det giver dig nemlig et bedre udgangspunkt, når du skal forhandle de endelige satser for dine bankrenter på plads.

En bank ønsker naturligvis at tjene penge på dig som kunde, og har du samlet flere bankprodukter i samme bank, er banken i højere grad sikret en god indtjening. Derfor har du også bedre mulighed for at opnå de bedst mulige bankrenter på dine aktiviteter i banken. Er dit eneste lån i banken eksempelvis et billån, så er banken nødt til at tjene forholdsvis meget på dit billån ? der er ikke andre muligheder.

Bankrenter og prissammenligningstjenester

Det er nemt at sammenligne bankrenter rundt omkring på nettet, men i praksis vil du tit kunne opnå bedre bankrenter end dem du finder i prissammenligningstjenesterne. Det kan du, fordi de bankrenter der sammenlignes altid er listepriserne.

Det er forkert at sige, at prissammenligningstjenester dermed ikke kan bruges til noget, for bevares det kan de. Bankernes listepriser kan give dig et indtryk af, hvor den enkelte bank ligger i forhold til andre banker. Læg dog mærke til, at det som regel er bankrenter for et enkelt bankprodukt, der sammenlignes og ikke “hele pakken”.

De fleste af os er irreterede over at skulle betale gebyrer, når vi bruger vores bank, laver banklån m.v. Alligevel benytter mange banker gebyrer i vid udstrækning i forbindelse med etablering af diverse banklån osv. Når du sammenligner bankrenter, er disse gebyrer ikke altid med, da gebyrsatserne kan afhænge af lånebeløbets størrelse.

Vær derfor på vagt, når du tjekker bankrenter, og husk nuancerne i de rentesatser du ser på skærmen. Og overvej, om ikke en samling af dine bankaktiviteter vil kunne give dig bedre bankrenter bredt betragtet, og dermed en bedre helhedsøkonomi.

Conomia.dk ønsker at bidrage positivt til din privatøkonomi, og du er velkommen til at oprette en og uforpligtende forespørgsel i forbindelse med f.eks. bankskifte, banklån eller i en af de andre bankkategorier. Her igennem kan du forhåbentlig opnå bedre bankrenter end du har idag.