Opsparing og aftaleindlån

Aftaleindlån kan p.t. indbringe pæne renter til bankkunder, der gerne vil spare op, og som har et pænt beløb til rådighed. Som kunde er det imidlertid vigtigt at overveje, om man på sigt kan komme til at stå i en situation, hvor det vil være fordelagtigt at kunne hæve af sin opsparing – uden at betale med hele eller dele af rentegevinsten.

Aftaleindlån binder pengene

Med et Aftaleindlån binder man sine penge i en bestemt periode f.eks. to år, og hvis der i den tid opstår en situation, hvor man kunne have gavn af sin opsparing, er det altså ikke muligt med et aftaleindlån.

Uventede udgifter

De fleste kender kun alt for godt til den uventet store tandlægeregning, bilen der pludselig er kommet i reparationsalderen, eller skattesmækket. Med et aftaleindlån hjælper en opsparing ikke i den slags situationer. Pengene er bundet.

Men der findes andre former for indlån, hvor pengene ikke bindes, indlån helt uden bindinger, hvor kunden kan hæve af sin opsparing til de uforudsete udgifter. Derfor er den indlånstype i mange tilfælde et rigtigt godt alternativ eller supplement, til aftaleindlån – og med en kun lidt lavere rente.

Aktiehandel

Også for de, der har solgt ud af deres aktier, kan der være en idé i, at finde en indlånstype uden bindinger. Med et aftaleindlån risikerer man, at stå uden mulighed for at kunne købe igen, når kursen igen er gunstig, mens en fleksibel konto, hvor ens opsparing ikke er bundet, sikrer, at man kan handle aktier på det rigtige tidspunkt.

Undgå gæld

Endelig skal man måske også undgå aftaleindlån, hvis man er af den type, der ind imellem løber ind i en helt anden kategori af uventede udgifter, som f.eks. det tilbud hos møbel- eller tæppehandleren, der aldrig kommer igen?

Det er altid billigst i længden at købe kontant, selv om mange prøver at få det til at se ud som om, det er billigt at afdrage på en sofa over tre-fire år. Med en opsparing i ryggen er man fri for at skulle betale dyre renter for et lån, og med for eksempel vestjyskOPSPARING kan man frit hæve to gange om måneden uden dekort eller gebyr.

Flere fordele med vestjyskOPSPARING:

  • Man kan sætte penge ind på kontoen så ofte, man vil
  • Man kan hæve to gange i måneden uden dekort
  • Man får altid en attraktiv rente af sin opsparing, kontoen udløber ikke og skal derfor ikke genforhandles med jævne mellemrum
  • Renten er kun lidt lavere end ved aftaleindlån

Se de attraktive rentesatser på www.vestjyskbank.dk/opsparing.

Artikel skrevet af:
vestjyskBANK