Forsikringer, der kan gavne de fleste af os

Vi har alle sammen forskellige behov, og det gælder også for vores forsikringer. Men der er nogle forsikringer, der kan gavne de fleste af os – også selvom de ikke er lovpligtige

Mens nogle forsikringer er lovpligtige, er der andre, der ikke er. Hvorvidt de er lovpligtige eller ej skal ikke ses som et parameter på, hvor gavnlige, de er.

Lovpligtige forsikringer

Blandt de lovpligtige forsikringer, som du ikke kan vælge fra, er der eksempelvis den lovpligtige ansvarsforsikring på din bil. Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker, hvis du kommer til at forvolde skade med bilen på andre personer eller andres genstande. I udlandet kan du bruge det såkaldte grønne kort som bevis på, at du har en ansvarsforsikring i tilfælde af uheld. Udover ansvarsforsikring kan du også tegne en kaskoforsikring, som stort set dækker alle tænkelige skader på din bil – både skader du selv er skyld i, skader andre er skyld i, eller hvis bilen går i stykker. En anden lovpligtig forsikring er brandforsikringen, som alle med ejerbolig skal have. Ligesom for bilejere har boligejere også mulighed for at udvide forsikringen med kaskoforsikring, der dækker fx stormskader og hærværksskader. Derudover kan forsikringen også udvides til at dække svamp/insekt skader, glasskader og skjulte rør samt fx vandskader.

Indboforsikring

Selvom indboforsikringen ikke er lovpligtig, kan den gavne de fleste. Indboforsikringen dækker blandt andet dine ejendele i tilfælde af fx brand, indbrud eller tyveri. Når du har en indboforsikring er det også vigtigt, at indboforsikringen er opdateret i forhold til de ting, du har erhvervet dig i tidens løb. Derfor er det en god ide at tjekke din forsikring årligt. Under indboforsikringen hører også ansvarsforsikringen, og den kan nemt blive din redning, hvis du er årsag til at andre kommer alvorligt til skade. Det kan blive en dyr omgang, hvis du står overfor at skulle afdrage økonomisk for andres ulykke resten af dit liv. Ansvarsforsikringen dækker også, hvis du kommer til at ødelægge andres ting.

Ulykkesforsikring

Ulykkesforsikringen kan hjælpe, hvis du kommer til skade eller får varige mén. Mange tror, at forsikringen kan give dig kontinuerlig økonomisk hjælp, men faktum er, at du med en ulykkesforsikring oftest får udbetalt et engangsbeløb, som du kan bruge til at forsøde dit liv efter en skade. Erstatningen afhænger af den mén grad du har fået efter en ulykke.

Der er masser af forsikringer at vælge imellem, og vi har forskellige behov for sikkerhed. Men det er altid en god ide at tjekke dine forsikringer og sikre dig, at de er tilsvarende din nuværende livssituation. På Findforsikring.dk kan du nemt få afdækket dit forsikringsbehov og indhente flere forsikringstilbud på en gang – gratis og uforpligtende.