Vi har mere styr på bankbogen end pensionen

40% af os ved ikke, hvor meget vi har sparet op til vores 3. ungdom. Omvendt har vi meget bedre styr på bankbogen og hvor meget vi skylder i huset. Det kan være farligt ikke at have overblik over sin pensionsopsparing og blive meget dyrt. Det er nemlig yderst kostbart at spare op til næsten samme levestandard, som pensionist, hvis man kommer for sent i gang eller ikke har styr på pensionsopsparingen.

Hvor mange penge har du egentligt stående på din pension? Er det nok til det liv du drømmer om, når du bliver pensionist? Der er foretaget en undersøgelse af Epinion, som bekræfter at 40% ikke har overblikket over deres pension. Vi er blevet rigtigt gode til at handle de sunde madvarer og finde de bedste tilbud i supermarkeder, men har vi råd til at leve, når vi bliver gamle?

Velfærdssamfundet forblinder os, så vi glemmer vores pension

Vores meget lille interesse for og viden om hele vores opsparing til alderdommen udgør et samfundsmæssigt problem og som professor på Institut for Økonomi på Århus Universitet siger:
“Det er jo paradoksalt, at danskerne ved så lidt om pensionsopsparingens størrelse, når pension samtidig er et emne, som danskerne generelt synes er rigtig vigtigt. Det skyldes nok,
at vi bare regner med, at alt er i sin skønneste orden, når vi lever i et velfærdssamfund, og mange har en arbejdsmarkedspension.
Men selv om mange er rimeligt godt dækket ind pensionsmæssigt, gælder det langt fra alle,” siger han.

Det kan blive en tikkende bombe under din økonomi, når du en dag opdager, at du ikke kan betale lånet i huset tilbage eller beholde den levestandard, som du har drømt om hele livet. Det er der simpelthen ikke råd til. Det er endnu værre, at vi ikke får gjort noget ved det, da langt største parten af os mener netop pension er et vigtigt område.

Hvor meget bør du spare op til pension?

En god tommelfinger regel er, at du bør sætte omkring 15 – 18% af din brutto løn til side hver måned fra starten af tyverne. Dermed vil du kunne forvente næsten samme levestandard, når den 3 alder nås. Det er ret mange penge, men det bliver til mange flere, hvis ikke du får gjort noget ved det nu og undersøgt, hvor meget du allerede har sparet op.

Du har masser af muligheder for opsparing via forsikringsselskaberne eller bankerne. De forskellige ordninger skal dog oprettes med baggrund i din årlige indtægt og drømme for pensionsalderen, så søg rådgivning. Alle ordningerne har fortsat forskellige skattemæssige fordele, når du foretager opsparing til alderdommen.

Forvirret omkring pension?

Tag en uvildig rådgiver med på råd. Den uvildige rådgiver kan foretage den løbende overvågning af hele din økonomi inkl. rådgivningen omkring din pensionsopsparing og hvad lige netop du skal gøre? Det rigtigt mange opdager med uvildig rådgivning er, at den uvildige rådgiver tjener mere end det årlige honorar hjem til dig og så er det dig, dine økonomi og behov, som sættes i centrum.