Aftaleindlån – mest muligt i rente

Aftaleindlån er for privatpersoner, virksomheder, fonde m.v., der har penge på bogen. Med et aftaleindlån låner du din likviditet ud til bankerne i en periode, som du selv fastsætter mod at du til gengæld får en højere rente for dine penge, end du ellers ville have fået.

Sådan fungerer aftaleindlån

Lad os antage at du står for at skulle bygge hus og du har derfor 300.000 kroner til rådighed indtil den næste rate forfalder til bygherren om 3 måneder. Istedet for at dine penge blot står på en almindelig konto i denne periode, bør du overveje et aftaleindlån, hvor du i princippet låner dine penge ud til en bank, frem til du selv skal bruge pengene – om 3 måneder.

Den konto dine penge står på nu giver dig 2,5% i rente, mens du ved at indgå et aftaleindlån med dit nuværende pengeinstitut, måske kan få 5,5% i rente. Du tjener altså differencen på 3% af dit rådighedsbeløb i denne periode.

Aftaleindlån er nemme aftaler at indgå, og du behøver ikke nødvendigvis at benytte det pengeinstitut du normalt bruger, da et aftaleindlån forholdsvis nemt arrangeres uden større papirnusseri og i sagens natur i en begrænset periode.

Rentesatser ved aftaleindlån

Vær opmærksom på, at rentesatserne på aftaleindlån svinger alt efter den stigende eller faldende efterspørgsel på likviditet. Derudover har bindindsperioden og beløbets størrelse også indflydelse på den rente, du kan opnå med dit aftaleindlån.

Kontakt din bank og hør, hvad de kan tilbyde dig i indlånsrente. Du er også velkommen til at oprette en uforpligtende forespørgsel på aftaleindlån her på Conomia.dk.