Kender du bidragssatsen på dit realkreditlån?

Bidrag er realkreditinstituttets pris for at administrere dit lån. Det vil sige at jo lavere bidragssats – jo billigere er dit realkreditlån.

Er det muligt for dig at tjene flere tusinde kroner om året? Svaret er JA!

Et lån på 2 mio. kroner med 0,5 % i bidrag vil over 30 år koste 300.000 kroner. Hvis bidraget derimod hed 0,4 % vil det koste 240.000 kroner eller 2000 kroner mindre pr. år.

Er det en fordel at optage realkreditlånet via banken

Lokalbankerne etablerede Totalkredit med henblik på, at du via din daglige kontakt kunne få råd og vejledning omkring finansiering af din bolig. Men eksempelvis er der stor forskel på om du med en 45 % belåning vælger Totalkredit eller eksempelvis Nordea.

Bidrag Totalkredit fra 0-40 % belåning = 0,30%, 40-80 % belåning = 0,70%

Bidrag Nordea fra 0-50 % belåning = 0,30 %

De angivne belåningsintervaller angiver hvor stor en andel af din boligs realkreditlån, du har placeret i realkreditlån. Du kan maksimalt belåne din bolig med 80 % i realkreditlån.

Din belåningsprocent væsentlig

Det er belåningsprocenten som er delvis afgørende for hvad du skal betale. Derudover må man jo også altid forhandle sig frem til bedre vilkår. Det er nemmere i nogle institutter.

Derudover er omkostninger også forholdsvis til meget forskellige.

Det er derfor altid sund fornuft at indhente minimum 2 lånetilbud, og vær ikke bange for at skifte fra det ene realkreditinstitut til det andet.

Hvem samarbejder realkreditinstitutterne med?

Der samarbejdes på kryds og tværs i den finansielle sektor. Eksempelvis samarbejder BRFkredit med EDC Mæglerne. Danske Bank ejer Realkredit Danmark. Og Danske Bank-koncernen ejer også mæglerkæden Home.

Til gengæld er Nybolig ejet af Nykredit, der også samarbejder med Estate Mæglerne. Og Nordea Bank ejer Nordea Kredit og DanBolig.

Når en ejendomsmægler formidler et realkreditlån, får mægleren som oftest provision af realkredit-instituttet. Det samme gælder, når et pengeinstitut formidler realkreditlån.

Vær opmærksom på, at en henvisning til en samarbejdspartner ikke nødvendigvis er til fordel for dig – henvisningen kan skyldes, at den, der henviser, får provision.