Boliglån ved huskøb

Et boliglån etableres, som navnet indikerer, i forbindelse med køb af bolig. Typisk udgør et boliglån kun en mindre del af den samlede boligfinansiering, mens hovedparten, op til 80%, finansieres i form af realkreditlån.

Der er en række forhold, der kendetegner et boliglån – her er nogle af dem:

  • Variabel rente
  • Højere rente end realkreditlån
  • Fleksibilitet

Har du et ældre realkreditlån, kan det være at renten på dette er højere end den på dit boliglån, men etableres realkreditlån og boliglån samtidig, vil boliglånet have den højeste rente.

Hvorfor vælge et boliglån?

Som nævnt ovenfor, er et boliglån en fleksibel låneform, idet du typisk ikke er tvunget til at indbetale faste rater og dermed kan tilpasse din økonomi. Herudover kan et boliglån løbe i mange år, hvis der er behov for det og renten er variabel. Det kan selvsagt både være godt og skidt, alt efter om rentesatserne stiger eller falder.

Et boliglån kan bruges til finansiering af ombygning, nyt køkken, badeværelse eller andet, og du har således en fleksibilitet.

Hvad koster et boliglån?

Det afhænger helt af tidspunktet du opretter lånet på, dine bankforretninger i øvrigt, hvor god du er til at forhandle med din bankrådgiver m.v. Det er altså umuligt at sige entydigt, hvad et boliglån skal koste. Når du ønsker at etablere et boliglån, er det vigtigt at du er forberedt til dit møde med den bankrådgiver, du skal forhandle med.

På Conomia.dk har du mulighed for at oprette en forespørgsel på boliglån, og sammenligne de besvarelser du modtager. Det giver dig et godt udgangspunkt for at finde det rette boliglån for dig.