Bank – mange vil få kontante fordele

De fleste danskere ville kunne opnå kontante fordele hvis de skiftede bank. Alligevel er de fleste tro mod den bank de nu engang er i. Har du overvejet at skifte bank, eller hænger du ved den gamle bank?

Bank eller bankrådgiver?

Ofte er det relationerne til bankrådgiveren, der gør at vi ikke skifter bank. Selvom der er bedre priser hos den konkurrerende bank, bliver vi hængende som kunder i den nuværende bank, for vi ønsker ikke at sætte de gode relationer til vores bankrådgiver over styr.

At bruge gode relationer som argument for at forblive kunde i banken er naturligvis reelle og væsentlige. Overvej dog alligevel altid hvad de økonomiske konsekvenser er for dig. Som alle andre leverandører, er en bank interesseret i at tjene penge, og du bør derfor altid forholde dig kritisk til din bankrådgiver – også på trods af gode relationer. Så længe du er konstruktiv i din kritik, bør din bank have forståelse for, at du blot ønsker en god økonomi. Har banken ikke det, bør du overveje at skifte bank, for så er der tydeligvis ikke tilstrækkelig interesse i at optimere din økonomi.

Skift bank

Vurderer du at din bank ikke forsøger at optimere din privatøkonomi, så bør du overveje at skifte bank. Naturligvis skal banken tjene penge på dig, men indenfor rimelighedens grænser. Er du ikke hård forhandler, eller virker alt det banken siger uforståeligt, kan det selvfølgelig være svært at vurdere hvor optimal situationen er for dig. Sørg for at stille uddybende spørgsmål, så du er sikker, eller tag en god bekendt, der er bedre til økonomi end dig selv, med i banken. Det kan måske virke ubehageligt at lade andre få indsigt i din økonomi, men omvendt kan det måske spare dig for en masse omkostninger, for høje gebyrer eller måske resultere i valg af den forkerte bank, hvis du nu er midt i et bankskifte.

God bankrådgivning giver god privatøkonomi

Du sammenligner formodentlig rentesatser og gebyrpriser, når du overvejer at skifte bank eller vil optage lån. Det er fornuftigt, men husk at rentesatser og gebyrer altid kun oplyses som listepriser og derfor fortsat kan forhandles. Kan du samle dine bankaktiviteter i en bank, har du et bedre udgangspunkt for forhandling.

Vær derfor opmærksom på, at selvom en listepris måske er billigst i bank A, kan det godt være du ved hjælp af god bankrådgivning i bank B ender med at få den bedste løsning. Vær derfor altid kritisk overfor listepriser, og konsulter istedet bankrådgiverne i de banker du kommer i kontakt med.

Opret en forespørgsel på Conomia.dk, og modtag tilbud fra de relevante banker. Måske finder du din nye bank her.