Det er tid til forårsrengøring – også på dine bankkonti

Foråret står for døren, og med det følger trangen til at få ryddet op i det gamle og give plads for nyt. Det kan være en rigtig god ide, for hvorfor gemme på noget man ikke bruger mere og som spærrer for overblikket og nyt.

Det er også tid til at gennemgå de forskellige bankkonti, man har og få ryddet op i sin bank. Og det er noget man selv skal tage initiativ til, forvent ikke, at banken ringer hjem en og spørger om man vil rydde op, for bankerne tjener nemlig på, at du roder med dine konti.

Hold styr på dine bankkonti og spar penge

Det er let at oprette en konto i en bank. Når der skal spares op til ferien, en særlig konto til bryllupsfesten, budgetkontoen, gevinstopsparingskontoen osv. osv. det er også let at lade dem være når de har opfyldt deres formål. Men det kan være en dyr fornøjelse at have for mange penge stående på den type konti, hvis det reelt betyder, at man har penge i banken, som man næsten ikke får nogen rente for. Specielt hvis man samtidig har en kassekredit, der er i minus eller har andre former for lån, som man hellere skulle bruge pengene til. Så flyt dine lavt forrentede penge hen til konti med høj rente og få en gevinst.

Tjek renteniveauet på dine konti

Hvad skal man så gøre: tjek renteniveauet på alle dine konti og undersøg om de konti, hvor renten er lav kan nedlægges og penge bruges til at bringen gælden ned. Eller hvis du ingen gæld har, kan du sætte dem ind på en konto med højere rente. Eksempelvis hvis du har en kassekredit og betaler 9 % i rente og samtidig har en opsparingskonto til den kommende ferie, hvor renten kun er 1 %, så låner du reelt penge for at spare op – og må betale renteforskellen på 8 % helt unødvendigt.

Hold øje specielt med din boligkredit

Et populært produkt de senere år er boligkreditterne, hvor fast ejendom belånes i banken til variabel rente. Lånene er meget fleksible og fungerer som en slags kassekredit. Men mange undlader at sørge for, at have sine øvrige penge til at stå på boligkreditkontoen og dermed nedbringe rentebetalingen. Faktisk bliver rentebetalingen på ens boliglån langt billigere, hvis man sørger for, at sætte alle de penge, man har i det daglige ind på boligkreditten. Brug den som lønkonto, så er der da mindre gæld på boligkreditten først på måneden. Nedlæg budgetkontoen og lad regningerne betale fra boligkreditten, så betaler man først rente når pengene bruges.

Mange bække små…

Det kan meget vel være, at det kun er mindre beløb, der står på lavt forrentede konti, men det koster jo ikke noget at nedlægge og samle konti, så udover at man kan tjene på det, får man lettere ved at have overblik over sine bankkonti, som en ekstra gevinst.