Bankrådgivning

Når du søger ny bankrådgiver, enten i forbindelse med et bankskifte eller en anden form for bankmæssig ydelse, er det vigtigt at du forbereder dig på forhånd. Den rette bankrådgivning kan have stor indvirkning på din privatøkonomi – det kan dårlig bankrådgivning naturligvis også…

Forbered dig før mødet

Lad os antage, at du står for at skulle etablere et realkreditlån samt et nyt boliglån, fordi du bygger ny bolig. Dette er en oplagt lejlighed til bankrådgivning, idet du står i en god forhandlingssituation – du har noget at byde på, som alle bankrådgivere er interesserede i. Find altid ud af, hvad du har at byde på forud for forhandlingssituationen.

Før du tager kontakt til din bankrådgiver, så lav en liste over alle relevante forhold. Her er eksempler på relevante forhold:

  • Dine bankprodukter idag
  • Dit bank behov fremover
  • Dit lånebehov
  • Din privatøkonomi idag?
  • Din privatøknomi i fremtiden?
  • Hvad lægger du vægt på i dit valg af bank?
  • Hvad lægger du vægt på i dit valg af bankrådgiver?

Praktisk håndtering af bankrådgivning

God bankrågivning handler om at din bankrådgiver finder den løsning, der passer til dig og din privatøkonomi. Dårlig bankrådgivning kan i værste fald have store konsekvenser for din privatøkonomi. Foreslå derfor bankrådgiveren, allerede i starten af jeres samtale, at der laves et referat af jeres møde, som I så efterfølgende kan forholde jer til begge to. Dette kan være med til at sikre, at din bankrådgivning er mere forståelig for dig når mødet er slut, og samtidig kan det måske fremstille nogle spørgsmål, som du ellers ikke ville være kommet på.

Når du har modtaget bankrådgivning, så vent altid med at træffe den endelige beslutning før du er kommet hjem og har tænkt over tingene. Vent gerne en dag eller to, og kontakt så bankrådgiveren for at meddele vedkommende din beslutning. Vurder altid om du mener, at bankrådgiveren har refereret jeres møde korrekt og ydet seriøs og troværdig bankrådgivning, før du træffer din beslutning.